DJI Zenmuse L1 kurs

LIDAR (laserscanning) är ett högeffektivt hjälpmedel för att samla in mätdata i form av punktmoln över stora områden på kort tid. Denna kurs vänder sig till dig som äger eller tänkt investera i DJI Zenmuse L1 LiDAR och som vill ha ökad förståelse kring handhavande och hur du på bästa sätt behandlar insamlad data och tolkar resultat.

Vad du kommer lära dig

1

Förbereda en autonom flygning

Grunden till ett bra insamlat material är beroende av en väl genomförd flygning med rätt inställda parametrar. Under kursen får du lära dig hur du optimerar alla inställningar i drönarens app samt hur du lägger upp en autonom rutt för insamling av data. Du får även lära dig hur flyghöjd, överlappning, kalibrering med mera påverkar resultatet.

2

Arbeta med markstöd

Under kursen så får du lära dig att använda markstöd (GCP) och hur du ska placera ut dem på optimalast sätt över området som ska mätas in. Du får även lära dig vilka färger som fungerar bäst på olika underlag och ytor.

3

Importera och behandla insamlad data

Efter genomförd datainsamling i fält med drönare så importeras materialet till DJI Terra för att kunna bearbetas vidare. Det finns en hel del att tänka på när det gäller olika geoidmodeller och referenssystem därför går kursledaren igenom dessa moment extra noga. Under kursen så får du lära dig ett workflow på hur du ska planera och arbeta på smidigast sätt för att få ut det bästa av insamlad data.

4

Tolka mätdata och resultat

Under kursen går vi igenom olika verktyg och inställningar i DJI Terra så att du enkelt kan tolka mätdata och analysera resultatet av det som du samlat in med DJI Zenmuse L1 LiDAR.

Om kursen

Kursen är en tvådagarsutbildning där vi varvar teori med praktik både inomhus och utomhus. Stort fokus ligger på hur du skapar ett bra workflow hela vägen från planering av uppdraget vid skrivbordet, via praktisk arbete i fält till efterbearbetning av data på kontoret. Du använder din egen utrustning under kursen men det finns viss möjlighet att hyra utrustning från Drönarakademin. Kontakta oss i god tid innan kursstart för förfrågan och bokning. Innan kursstart så får du tillgång till en gratisversion av DJI Terra under några dagar vilket gör att du har fina möjligheter att prova programmet i lugn och ro efter att kursen är avslutad.Instruktör för kursen

Instruktör för kursen

Cedric Pieterse
Göteborg / hos er
Cedric Pieterse

Cedric är konsult hos Drönarakademin och har arbetat professionellt med drönare sedan 2010. Cedric är utbildad mättekniker och jobbar med både luftburen (drönare) och markbaserad mätutrustning såsom RGB-kameror, LiDAR och termiska sensorer. Cedric har lång erfarenhet av att praktiskt jobba med inmätningar av olika objekt ute i fält och efterföljande bearbetning av data (fotogrammetri, punktmoln, 3D modeller, klassificering) i Agisoft Metashape men även andra programvaror.

Vanliga frågor